Blomkåls risotto

Ingredienser:

  • 300g blomkålsris
  • 200g blandede svampe
  • 2 løg
  • 100ml hønsebouillon
  • 100g parmesan
  • 100g smør
  • 5g hakket persille
  • 10ml Citronsaft
  • Hvidvinseddike
  • Salt
  • Peber

Note: Denne opskrift er et work in progress, særligt hvidvinseddiken tror jeg var en fejl, så opskriften er mest lagt online for min egen skyld, så jeg kan arbejde videre på den.

Hvis blomkålsrisene er frosne, så optø dem i mikroovnen. Snit løgene fint i tern, rens svampene og sker dem i mundrette stykker.

Svits løgene til de bliver bløde med uden at få for meget farve, tilsæt svampene og steg dem til de bliver bløde.

Hak persillen og bland det sammen med citronsaften og en lille slat hvidvinsedike, tilsæt det samlet til retten og sørg for at skrabe godt i bunden af panden så smagen fra stegningen frigives.

Tilsæt nu de optåede blåmkålsris og lad dem opsuge væden og blive møre, det tager 5-10 minutter, når du er tilfreds med konsistensen på risen tilsætter du smøret og 2/3 dele af osten mens du rører, når smør og ost er arbejdet godt ind i retten smager du til med salt og peber.

Brug det sidste ost til at drysse over når du portionsanretter.