Butter Chicken

Ingredienser:

  • 600g kyllinge-overlår (400g efter deboning og tilberedning)
  • 400g frosne blomkålsris
  • 100g smør
  • 50ml tomatpuré
  • 250 ml fløde
  • 3 spiseskefulde kasuri methi
  • Salt og peber

Tilberedningstid:

30 minutter for kødet, 15 minutter for selve retten. Der er nok til to personer.

Fremgangsmåde

Kyllingen skal de-bones, krydres med salt og peber og steges til den er gyldrenbrun herefter skal den skæres i mundrette stykker. Kyllingen kan nu enten opbevares i 3-4 dage på køl, eller bruges med det samme.

Du kan selvfølgelig godt lave det med friske blomkål som du selv laver til ris, men mit mål er at lave nemme opskrifter, brug en kødhammer og slå risen i stykker inden du åbner posen og hæld derefter indholdet i en micro-ovns-sikker beholder, og giv den fire minutter – og lad den herefter stå i ovnen.

De 3 spiseskefulde kasuri methi, et klassisk indisk krydderi, skal i en blender eller krydderikværn og blendes til et fint pulver, stil det herefter til side.

Nu tænder du panden på fuld blus og smelter smøret på en pande, lige inden det er helt smeltet skruer du ned på halv styrke og tilsætter tomatpuréen og rører godt rundt til du har en flot homogen masse. Så tilsætter du det blendede Kasuri Methi og rører rundt i et par minutter.

Hvis du, som tidligere nævnt, bruger tilberedt kød der har været på køl så er det nu det skal tilsættes, uanset om du har puttet kød i eller ej så er det nu du lægger låg på og lader det stå og simre i fem minutter.

Efter fire minutter tager du blomkålsrisen ud af mikroovnen, og drysser 1-2 teskefulde salt ud over, rører godt rundt – sætter låg på igen og giver risen 2 minutter mere.

Tag herefter låget af panden og givet retten en god omrøring så alle ingredienserne bliver blandet godt sammen igen og tilsæt herefter fløden.

Såfremt du bruger kød som du lige har tilberedt, dvs. som stadig er varmt, så er det nu det skal i.

Lad det simre i 2-3 minutter, anret og servér.