Ingredienser:

 • 500g hakket oksekød
 • 1 spidskål
 • 3 store løg
 • 1 håndfuld ingefær
 • 3 solo hvidløg / 8 almindelige fed
 • 1 hel chili
 • sesamolie
 • ca. 50ml æblecidereddike
 • ca. 30 ml soya
 • 2-3 klem på flasken shiraka sovs
 • Evt. sesamfrø til topping

Crack-slaw er navnet på en meget udbredt Low-Carb ret, navngivet sådan fordi den efter sigende skulle være enormt vanedannende. Min version af retten er lavet på oksekød, og jeg laver kun mad der smager godt, så det er noget fis at fremhæve denne ene ret for at være mere vanedannende end de andre!

Du starter med at tage ingefør, chili og hvidløg sammen med en sjat sesamolie og blende det til en fin pasta, start så din stege pande op med lidt mere sesamolie og tilsæt pastaen når olien er varm – lad det syde i 30-45 sekunder og tilsæt så det hakkede oksekød.

Bryd oksekødet op og rør rigeligt rundt i det, så det hele deler sig og bliver bikset godt med pastaen. Når alt kødet har fået nok farve til at du tør smage på det hælder en rigtig gavmild sjat soya- og shirakasovs efterfulgt at et kraftigt skud salt og peber.

Lad det trække lidt og held så en god sjat æblecideredike i, lad det simre et minuts tid og smag så på det, smag til med salt, peber og evt. mere eddike, husk på at det om lidt bliver blandet op med kål og løg, og derfor skal det være lidt stærkere end du foretrækker.

Stil nu panden med kødet til side, og sæt en wok på den varme kogeplade og kom en god sjat sesamolie i den efterfulgt af de 4 løg, som du har hakket så fint du overhovedet kan, uden det bliver til mos. Jeg har en maskine der laver fine 4x4mm tern ud af løget, det kan anbefales.

Løgene skal stege, under omrøring, til de bliver gennemsigtige men uden at blive bløde – og så tilsætter du spidskålen som du har skåret i fine strimler – fortsæt med at røre indtil kålen er faldet sammen – og tilsæt så kødet og rør det godt rundt mens det steger videre, i et par minutter.

Serveres i en skål evt. med lidt sesamfrø som topping.