Butterchicken

Ingredienser

  • 400-600g kyllingelår
  • 700g frosne blomkålsris
  • 100g smør
  • 100ml A38
  • 500ml piskefløde
  • 5-6 store løg
  • 2-3 tørrede chili
  • 3 kardemommekapsler
  • 1/2 teskefuld nelliker
  • 2 teskefulde garam masala
  • 2 teskefulde spidskommen
  • 2 teskefulde gurkemeje

Start med at skære kødet af benene, det skal ende ud i små mundrette stykker og meget gerne med skind på, herefter blander du krydderierne – jeg brugte min morter men det havde lidt uforudsete bivirkninger, så næste gang bruger jeg formodentligt blender.

Tilsæt de 100ml A38 og en god sjat olivenolie, cirka 50ml, put det snittede kylling i en pose og hæld marinaden ned til den og ælt det godt sammen. Læg det på køl i mindst 30 minutter og masser posen hvert 10 minut.

De sidste 10-15 minutter af kødets marinade-tid går du igang med at pille du 5-6 løg, og smelter smøret i en høj pande ved lav temperatur, løgene skal have enderne skåret af og deles i kvarter.

De kvarte løg lægges i panden når smøret er næsten er smeltet, det er vigtigt at smøret ikke branker. Læg nu låg på panden og lad det simre til løgene bliver blanke, åben evt engang hvert 5 minut og rør lidt rundt i det, hjælp løgene til at falde fra hinanden.

Du skal gerne ende med en hel pande fyldt med klassiske “bløde løg” bare i halve istedet for ringe, når løgene er i mål hælder du kød og marinade op i panden.

Marinaden tjener nu som base for sovsen, hvilket er grunden til at jeg næste gang blender krydderierne. Det er ikke sjovt at få en nellike eller et stykke hel chili i munden på én gang.

Tilsæt fløden, og rør lidt rundt, læg låg på og lad det hele komme op og koge. Stadig ved svag varme.

Tag låget af, og lad det nu står og simre i en 30-40 minutters mens du jævnligt rører i gryden, smag sovsen til med salt og peber. Det skal være stærkt, for efter du har smagt det til og ladet det simre nogen minutter tilsætter du nu de 700g blomkålsris.

Læg låget på og lad det stå en fem-minutters tid og lad risen smelte, hjælp evt med at skille det ad med grydeskeen undervejs.

Når risen er helt separeret skal det stå og reducere end 10-15 minutters tid endnu, ikke så længe at blomkålen bliver udkogt dog.

Der blev til 3 store portioner til mig selv, og 2 til køleskabet, men nu havde jeg sådan set heller ikke spist hele dagen. Så jeg tænker snildt der er mad til 4 mennesker her.

Næste gang vil jeg måske overveje at komme lidt mere kød i, for benene vejer også en del, og der gik desværre en del kød til spilde som jeg ikke rigtig kunne få af.

Men det kød der nåede i retten smagte fantastisk, det var mørt og det var saftigt. Bedre end de sidste 10 portion butterchicken jeg har fået som takeway.

Velbekomme!