Tundeller med chilimayo

Ingredienser:

  • 1 æg
  • 1 dåse tun
  • 1 forårsløg
  • salt, peber og chilimayo
  • Olivenolie til stegning

Tundeller er virkelig lækre, jeg blev opmærksom på dem efter mit sammenstød med varmret.dk, og det slog mig at de er nemme og billige at lav – og der er en masse variationsmuligheder, som jeg selvfølgelig vil prøve igennem nu hvor jeg har fået grundopskriften på plads.

Dræn olie/vand fra tunen og bland den med ægget, rør det sammen til en fars – sørg for at bryde alle klumper op. Tilsæt salt og peber, og det fintsnittede forårsløg.

Varm panden helt op, kom en sjat olivenolie på og form dellerne og læg dem forsigtigt på – jeg brugt en lille (3-4cm)bøf-ring, som jeg først lagde på panden og så fyldte jeg farsen ned i, lod det simre lidt inden jeg fjernede formen og gentog – der var nok til 3 deller.

Lad det syre på fuldt blus et minutstid med låg på, skru ned på halv styrke en 2-3 minutter – vend dellerne og læg låget på igen et par minutter mere.