Overvågningsfacisme Ishøj Svømmehal

Jeg fik mig idag forvildet ind i Ishøj Svømmehal, en på papiret hyggelig og ganske featurerig svømmehal. Jeg kørte derud fordi de lovede et terapibassin og dampbad, og nå ja, Væreløse svømmehal lukkede tidligt idag, og det skulle jo også være sundt at prøve noget nyt af os til.

Indgangen bestod af en lang gang som mest af alt ligner en kælder, det viste det sig også at være, for enden af gangen var en trappe op i forhalden, her vrimlede det med mennesker, jeg fik mig kanten over for at købe en billet og fik at vide at jeg skulle være klar over at der var “tryk på” derinde … hvilke viste sig at betyde at der var mange mennesker, primært på grund af svømmeundervisning som stod på cirka en time endnu, det kunne jeg godt leve med.

Jeg købte en billet og efter jeg havde betalt spurgte ekspedienten om jeg havde husket mit sygesikringskort, per refleks sagde jeg selvfølgelig nej, det kommer selvsagt ikke ham med hvad jeg har i mine lommer.

Ishøj Svømmehals “procedure” …

De mener at de skal registrere mig for at jeg kan bruge deres booking portal og tilmelde mig forskellige hold – det har jeg ikke lyst til eller brug for, ergo er det ikke en gyldig undskyldning.

De mener at de skal registrere mig ifht. at kunne oplyse mine detaljer til sundhedsvæsnet ifht. en ulykke … så spurgte jeg hvordan de havde tænkt sig at koble min døde krop til den registrering de havde i deres system? og hvordan den metode var bedre end at tage det nøglearmbånd jeg havde på, og låse mit skab op, finde min pung og dermed mit kørekort / sygesikringskort. Det kunne han ikke svare på.

Sidst men ikke mindst skal de bruge det for at kunne opretholde en karantæne, og her kommer den virkelige årsag til registreringen frem … det er ihvertfald det eneste der bare perifært giver mening, og jeg gider selvfølgelig ikke registreres bare fordi _andre_ ikke kan opføre sig ordentligt, så jeg holdt fast i at jeg havde glemt mit sygesikringskort.

Jeg fik lov at komme ind alligevel …

Ind til et møgbeskidt omklædningsrum, der lå en brugt ble på gulvet, og var kalk over det hele, der lugtede lidt muggent og flere af skabene havde et “Virker ikke, teknikker tilkaldt”-klistermærke på som var tydeligt falmet … teknikkeren må være kørt forkert for han havde minimum været 3 måneder under vejs.

Selve svømmehallen var, udover at være overfyldt, “ok” … trenden med kalk, snavs og andre ulækkerheder fortsatte dog, men selve svømmebassinet var ok, jeg tog et par baner i “hurtig-banen” … som var tom, i modsætning til “langsombanen” der var overfyldt.

Så gik jeg ind til terapi-bassinet, hvor der med store skilte var proklameret at her var “Stillezone” … alligevel var der en flok børn med en svømmetræner der dominerede pænt meget, men det skal selvfølgelig også være der, så jeg sprang i vandet og betragtede dem lidt.

Svømmetræneren var en ung pige, tør ikke gætte på alder, men nok i midt/start-tyverne, og hun var _virkelig_ god med de her børn, jeg blev helt betaget – fantastisk at se den slags engagement.

Da jeg syntes det blev for creapy at side og kigge på andre menneskers børn få svømmeundervisning gik jeg over i dampbadet, det var en plastikcontainer med 20 bænke og en øredøvende dampkompressor, og lige uden for døren sad der 3 video kameraer og filmede os.

Temperaturen var lidt lav, men man kom da til at svede af det, der var ikke mange pladser og på et tidspunkt sad vi 6 personer derinde og gnubbede albuer, det var en speciel oplevelse.

Den traditionelle sauna var også møgbeskidt, jeg sad derinde et par minutter og gik ud igen fordi jeg hverken følte mig afslappet eller særlig varm, den larm der gennemsyrede hele svømmehallen gjorde det fuldstændig umuligt for mig at slappe af, så jeg gik i bad og tog hjem.

1 stjerne for at have et dampbad, 0 stjerner for kvaliteten af dampbadet, 1 stjerne for varmvandtsbassinet og 1 stjerne for den engagerede svømmetræner, og så vil jeg altså _virkelig_ gerne være positiv.

Men den der overvågningsfacisme kan jeg simpelthen ikke snuppe, den grad af dumhed har jeg pt. kun set i Randers og Ishøj, håber virke ikke det spreder sig!

-3 stjerner for overvågningsfacismen, 0 stjerner til Ishøj Svømmehal!