Hasselback kylling med jalepenos og ost.

Ingredienser:

  • 1 dåse pikant flødeost
  • 1 håndfuld finthakkede jalepenos
  • 1/4L Fløde (38%, helst mere)
  • 1 håndfuld revet chedar
  • 1 håndfuld revet mozeralla
  • 2 store kyllingebryster
  • 1 pakke bacon
  • 1/4 pakke emmentaller

Bacon lægges på en rist iovnen ved 180 grader til den er sprød, flødeost, revet chedar og mozeralla (riv det selv!) og fløde røres sammen til en masse med en konsistens der svarer nogenlunde til hytteost, hæld fløden i lidt af gangen for at sikre at den ikke bliver for tynd, massen krydres til sidst generøst med salt og peber og stilles så til side.

Kyllingebrysterne skæres ca. halvvejs igennem på tværs med 8-10mm’s mellemrum, som vist på billedet her til højre. I hver anden rille indsætter du et stykke bacon, og ihver anden en skive emmentaller.

Drys med salt og peber og anret ostemassen ovenpå brysterne, de skal være helt dækket til. Herefter bages de i 40 minutter ved 180grader. Jeg forestiller mig at det kan serveres sammen med blomkål og brokoli, eller måske ovnbagt aubergine, i givet fald skal du overvejer at tilsætte lidt ekstra fløde så ostemassen bliver mere sovse-agtig.