Stuvede svinekæber

Ingredienser

  • 800gr svinekæber
  • 6 gullerødder
  • 3 porrer
  • 5 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 hønseboulionterninger
  • 2 dåser tomatpure (2x140g)

Svinekæberne krydres med salt og peber, og steges i bunden af en stor gryde i olivenolie ved høj varme. Altimens du skærer grøntsagerne i mundrette bider, løgene  skæres i både resten i skiver. Når de er blevet godt brunede på begge side kommer du de 4 boulionterninger i, tomatpureen og hælder grøntsagerne over. Derefter hælder du vand i så det lige dækker grøntsagerne, lægger låg på og skruer varmen ned på cirka 2/3. Det skal simre i et par timer, hold løbende øje med gryden og rør rundt en gang imellem så det ikke brænder på. Det må gerne boble en smule, men det må på ingen måde spildkoge – hvis du er i tvivl så skru ned.

Efter en til halvanden time kan du begynde at trevle kødet med et par gafler, og iøvrigt lade retten simre uden låg på for at reducere retten lidt. Jeg havde ikke behov for at smage det til, hvilket betyder at du måske skal nøjes med 2 eller 3 boulionterninger hvis du har lidt mindre slidte smagsløg end mine 🙂

Her var til 4 portioner, men det vil ikke være noget problem overhovedet at fordoble eller tredoble mængden af grøntsager og dermed komme op på 8-9 portioner.