Broccoligratin


Ingredienser:

  • 300g frosne broccolibuketter.
  • 6 æg
  • 8-10 chevapchichier
  • 4 læg
  • Emmentaller
  • Spidskommen

Det tog et par forsøg at få den her ret perfekt, men i dag lykkedes det. Jeg tog en god pande og sætte over middelvarme med en god slat olie i, tilsatte 10 chevapchichier og lod dem tø på panden, hvorefter jeg skar hver over i 3 bider med en tre palletkniv.

Herefter laget jeg broccolien i panden, krydrede med spidskommen jeg brugte cirka en halv spiseskefuld, salt og peber efter smag. Låg over og lod det stå og simre til den var tøet og jeg kunne skære dem i små mundrette bider. Herefter hældte jeg vandet fra og tilsatte en smule olie, herefter hældte jeg de fint snittede løg i – låg på igen og simre en 3-4 minutter.

Imens slog jeg 6 æg ud i en skål og piskede dem så de skummede op, tog låget af panden og rørte lidt rundt, og når løgene er blevet bløde fordeler du kød, løg og broccoli jævnt med palletkniven og hælder æggemassen over, låg på og lad simre i 4-5 minutter.

Tag låget af og brug palletkniven til at glatte ægget af, hvis konsistensen ikke er fast nok og kanten er gyldenbrun så giv den et par minutter mere med låg på. Når konsistensen er på plads river du et pænt lag os ud over grantinen og pynter med grønt, jeg brugte frisk purløg fra haven.

Det smager fantastisk og mætter super godt.