• 2×600 g frosen broccoli
  • 6 store løg
  • 3 solohvidløg
  • Æblecideredike
  • 250 ml fløde
  • 125 g fløde
  • Stegte bacontern
  • Fetaost eller permasanflager

Smelt smøret i bunden af gryden på fuldt blus, når cirka halvdelen er smeltet skruer du ned på halvt blus, så tilsætter du løgene som skal være skåret i både. De må ikke få farve, når de har fået et par minutter tilsætter du den frosne broccoli og hælder vand i så broccolien lige er dækket.

Så skal det koge en 5-10 minutter eller indtil broccolien er mør, hvis du bruger frisk brokoli kan du også bruge stokken så skal den bare have lidt længere. Herefter blender du suppen med stavblender til den bliver til mos, så smager du den til med salt, peber og æblecideredike. Den skal være lidt syrlig for du runder den nemlig af med 250 ml fløde, og til sidst giver du den en tur mere med stavblenderen for at blande fløden godt ud i suppen.

Der er 4-5 til portioner, jeg pakker den i portioner og lægger dem på køl. Når jeg skal spise varmer jeg en af portionerne i 4-5 minutter og drysser dem med stegte bacontern, som jeg køber færdigstegt fra tulip, og hakkede feta tern eller permasanflager.