Anette Sams – Sandheden om sukker

Anette er dansk forsker og PhD, hun har arbejdet med diabetis medicin hos Novo Nordisk og hun har udgivet en bog – en bog på danske der sætte fokus på sukker og ikke mindst dit blodsukkers indflydelse på dit helbred. Jeg har fulgt Anette siden Thomas Rode taggede hende for et halvt års tid siden og glædet mig som et lille barn til hendes bog kom ud, og bogen er super godt skrevet og selvom jeg ikke er blevet færdig med den endnu er jeg ikke et sekund i tvivl om at jeg er enig med indholdet i bogen – og vi nu endelig har fået en seriøs dansk kilde vi kan henvise til.

i går var det d. 9 Oktober, hvor hun holdt foredrag på Bådcafeen i Århus – og lad mig bare sige det med det samme, dét var rigtig godt! Først underholdt Anette med at gennemgå biologien fra et niveau så alle kunne være med og ind imellem rettede hun så de forskellige misforståelser som folk er blevet opfostret med. Så blev der lige krydret med en lækker brokolisuppe med palæobrød til forret og en laksebøf med kåldolmer til hovedret.

Det var rigtig lækkert og mega informativt, Anette er en formidabel formidler og hun fik virkelig publikum med, og hvis pladsen havde været der til det havde hun helt sikkert fået os op og lave lidt motion også. Jeg skrev nogle af hendes nøglepunkter ned som jeg gerne vil fremhæve:

  • Fokuser på det stabile blodsukker, det handler ikke om hvad du må og ikke må spise – det handler om at gøre det på en måde så du opretholder et stabilt blodsukker, og når du spiser sukker skal du nyde det. Dvs. det handler om at grundkosten skal være blodsukker neutral og undgå tilsat sukker. Kunne ikke være mere enig.
  • Overvægt er et symptom på højt blodsukker, skønt at høre det fra en lægefaglig person. Det er de færreste overvægtige der selv er skyld i deres overvægt og det bidrager ingenlunde til at løse problemerne at folk bliver ved med at give os skylden for det.
  • Træning virker, ikke fordi du brænder kalorier men fordi det bygger større og stærkere muskler, der mere effektivt kan omsætte sukkeret i dit blod til energi.

Jeg vil ikke dele alle hendes pointer med jer, derimod syntes jeg i skal skynde jer og melde jer til et af hendes foredrag, og selvfølgelig købe hendes bog.

Det var alt i alt en kanon hyggelig aften, og jeg fik både netværket, og smagt nogle lækre nye retter – og så fik jeg stiftet bekendtskab med Anette og jeg vil bestemt anbefale hende som foredragsholder og/eller forfatter til dig der har behov for en troværdig introduktion til en sukkersmart kost, og det er både i virksomheden og privaten 🙂

Der kommer en mere in-depth anmeldelse når jeg er færdig med bogen 🙂