Shakshouka er en mellemøstligt ret og betyder egentlig “sammenblandet ret”, oprindeligt fra Libyen men idag er den populær i det meste af mellemøsten og Nord-Afrika. Men den kan altså også godt spises herhjemme og det fungerer som et super lækkert tilbehør til æggene 🙂
Ingredienser:

  • 2 fintsnittede løg
  • 2 fintsnittede hvidløgsfed
  • 1 fintsnittet peberfrugt
  • 30g tomatpure
  • 5 finthakkede tomater
  • 1 teskefuld spidskommen
  • 2 teskefuld røget paprika
  • chiliflager, salt og peber efter smag

Løgene hakkes fint og brunes i olivenolie ved svag varme i 5-7 minutter, herefter tilsættes hvidløg og peberfrugt og der fortsættes ved smag varme i yderligere 5-7 minutter. Herefter tilsættes tomatpure og de hakkede tomater, hvis du bruger friske tomater så brug en gaffel til at mose tomaterne med mens det simrer, efter 10 minutter bør alle tomaterne være most. Tilsæt herefter krydderier og lad det simre 5 minutter mere.

Tomat-massen skal reducere så meget at du kan forme et hul med skeen der er stabilt nok til at du kan slå et æg ud i det, når du kan det slår du 2 æg ud per person og lægger et låg på og lader det simre videre i 5-10 minutter alt afhængig af hvordan du ønsker ægget skal være.

Drys med frisk krydderurt, jeg brugte timian men purløg og koriander skulle også virke.