Ribeyesteak med svampesauce

Jeg har længe eksperimenteret med at lave den helt rigtige sauce til mine oksebøffer, og der har resulteret i mange middelmådige og ødelagte saucer. Denne her har jeg forsøgt at lave flere gange, men nu har jeg endelig fået den til at smage rigtigt, med rette konsistens og farve!

  • 2 Rib Eyes a ca. 350g
  • 100 g snittede friske svampe (ikke konserves!)
  • Hvidløgspulver, Soya, Salt og Peber
  • 2-3 spiseskefulde kokosolie
  • Olivenolie og presset citron.
  • 250ml 50% fløde.
  • 1/2 okseboulionterning.

Tag bøfferne ud af køleskabet en halv time før du går igang, tilsæt rigeligt med flagesalt og en god peberblanding og giv kødet en god gang massage, og lad dem herefter stå ved stuetemperatur i en halv time.

Forvarme ovnen på 180 grader, og kom kokosolie i en pande på fuld varme. Der skal være mellem  5 og 10 mm olie på panden og det skal være så varmt at det syder når du lægger bøffen på. Bøffen skal have 2 minutter på hver sider, og herefter giver du dem 6 minutters tid i ovnen. Sæt hele panden ind med olie og det hele. Tag den ud efter der samlet set er gået 8-10 minutter og lad bøfferne hvile under et klæde i 5-10 minutter før der serveres.

Til sovsen tager du en kasserolle over fuldt blus og kommer en lille skvis olivenolie på bunden, cirka 1 spiseskefuld, tilsæt champingon med det samme og drys hvidløgspulver på efter smag. Når de har fået farve skruer du blusset ned på næstlaveste trin og tilsæt fløden under omrøring, rør godt i det mens gryden køler ned. Drys den halve boulion-terning i og kom 3-4 spiseskefulde soya i og et par skvis citron, lad det hele småsimre mens kødet bliver færdig. Sovsen skulle nu gerne tykne og bliver lys-brun i farven.