Chef’s breakfast, til 3 dage

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha :p) sammen en morgen … og altså retten har ændret sig en del siden, primært fordi jeg har lchificeret den, primært har jeg tilsat noget mere fedt og fiber dels af ernæringsmæssige årsager men derudover så smager den her ret faktisk skidegodt, og vigtigst af alt så kan man lave til 3-4 dage af gangen.

Sådan én portion kan holde mig kørende langt op af eftermiddagen før jeg bliver sulten igen, og så er det nemt at lave den første dag og SUPER nemt de efterfølgende … og hvis man vil kan man jo bare fordoble portionen og lave til 6-8 dage (afh. hvor store portioner du føler du har behov for) jeg tror 6-8 dage er lige omkring max for hvor længe det kan holde sig i køleskab, men som regel ender jeg med at spise en portion til middag- eller aftensmad i løbet af ugen og så er det overhovedet intet problem med at få det til at holde sig.

  • 500g hakket oksekød med høj fedtprocent
  • 340g hakket blomkål (købt færdig hakket i Rema)
  • 2-3 finthakede løg. (dem hakkede jeg selv)
  • Flagesalt med ramsløg, peber og engelsk sovs.

Det giver 3 portioner som hver især endeligt tilberedes med:

  • 2-4 æg (efter smag og sult)
  • En håndfuld revet os (efter smag)
  • Finthakket purløg el. lign. grønt til pynt

Først selve grundretten, altså den del af det vi opbevarer på køl:

Først bruner du kødet på en pande, krydres med salt, peber og engelsk sovs. Det skal krydres rigeligt, du skal tænke på at smaget bliver fortyndet væsentligt.

IMG_0420

 

 

 

 

 

 

 

Når kødet er brunet færdigt tilsætter du den hakkede blomkål. Bemærk, hvis du hakker kålen selv skal du dræne den så meget som muligt. Retten skal for så vidt muligt være tør når den er færdig, så du ønsker ikke at tilsætte en masse væske:

IMG_0423

 

 

 

 

 

 

 

Når kålen har fået nok til ikke at være rå, men før den bliver helt udkogt, så slukker du for varmen og hælder løgene på. Løgene må ikke blive bløde, de skal give retten friskhed og må gerne stadig være sprøde.

IMG_0427

 

 

 

 

 

 

 

Retten hældes på plastikdåser, jeg plejer at fordele det på mellem 3 og 4 plastikdåser, idag blev det 3:

IMG_0428

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har haft dem til at holde 4 dage i køleskabet, hvis du sørger for det er helt varmt og du pakker den lufttæt burde det hjælpe med at holde evt. bakterier væk. Når de skal serveres tager du dåse ud af køleskabet og slår 2-4 æg i stykker oveni dåsen. Du kan evt. piske æggene først så de lettere siver ned i retten og giver en mere æggekage-agtig konsistens.

IMG_0429

 

 

 

 

 

 

 

Så hælder du en håndfuld revet ost på, jeg har her brugt Emmentaler:

IMG_0430

 

 

 

 

 

 

 

Og så lægger du låget løst på og giver den 3 minutter i mikroovnen hvis retten kommer direkte fra gryden, eller 5 minutter hvis den kommer fra køleskabet. Tjek evt at ægget har den rigtige konsistens (ikke flydende) og giv den lidt mere, alle mikroovne er næsten forskellige så det er svært at sige helt præcis. Det afhænger også af om du har puttet 2 eller 3 æg i, og om dåse er høj eller flad … prøv dig frem.

Min så sådan her ud efter 4 minutter, og så dryssede jeg lidt purløg på for hyggens skyld:

IMG_0433

 

 

 

 

 

 

Enjoy 😉