Alternativet, anti-demokratisk, topstyrret og hårdt censureret.

Det nye “alternative” parti i Danmark er på ingen måde alternativt. Det er præcis ligeså stopstyret og intolerant overfor kritik som alle andre partier. Jeg har deltaget aktivt i debatten i på deres Facebook gruppe siden valget, og jeg har flere gange set folk blive kørt over med censur og trynet på plads med trussel om “at blive slettet fra gruppen” … fuldstændig som i børnehaven da vi havde en hemmelig hule og holdt hemmelige møder om hvem der måtte være med i vores hule.

Gruppen er i det store og hele domineret af uskadelige tosser der argumenterer for ligegyldige ting så som at alle skal spise kød og at vi skal forsøge at påvirke virksomhederne til at værne om miljøet ved at skrive vrede breve til dem. Når der en sjælden gang imellem opstår en spændende debat kommer der en flok selvudnævnte smagsdommere og slår debatten ned med hård hånd. Jeg har set det flere gange, og idag blev det min tur.

Vi var igang med en debat om det at kalde folk for “ADHD-agtige” … tråden var startet af en eller anden akademiker type som havde skrevet et indlæg på en A4 side … der kunne sammenkoges til “Jeg syntes ikke at folk skal bruge udtrykket ADHD-agtig fordi det er synd for folk”. Jeg påpegede at det var en victim-less crime for der er ikke nogetn ADHD’ere der sider stille længe nok til at blive fornærmet over den slags – og eftersom jeg selv er en af dem og på ingen måde føler mig ramt, samt kender rigtig mange ADHD’ere så føler jeg mig kvalificeret til at udtale mig på det punkt. Hun derimod har en kandidatgrad i pædagogik fra Århus universitet og har læst nogle dokumenter fra FN, så det har hun selvføglelig meget bedre styr over.

På det her tidspunkt bliver jeg kontaktet af Steen Biilmann, som åbenbart er en af de selvudnævnte smagsdommere. Jeg har ihvertfald fundet ham på både Linkedin og Twitter og jeg kan ikke umiddelbart se at han er demokratisk valgt for alternativet til at lege politimand på Facebook … men det er altså det han gør.

Jeg fik at vide at jeg ikke overholdte gruppens retningslinier … det kan jeg af gode grunde ikke kommentere på om jeg gjorde, for jeg er ikke medlem mere og kan altså ikke slå dem op. Jeg fik dog følgende at vide “Specifikt vil vi bede dig om at benytte et sprog og en tone som taler dine debatpartnere op, og undlade at være nedladende i din tone og sprogbrug.“. Umiddelbart mener jeg ikke at jeg var nedladende, men det er sådan set irrelevant – for jeg mener sagtens det kan forsvares at være nedladende i den situation.

Jeg gør opmærksom på at jeg er modstander af den censur han udøver og at jeg mener at eventuelle sanktioner bør gælde hele tråden. Imidlertid modtager jeg ikke noget svar og den gode Steen tager slet ikke bestik af min indsigelse, jeg ser i tråden at et af mine indlæg er slettet men at de andre stadig er der. Jeg lægger den nedladende tone på hylden og fortsætter debatten. få minutter efter får jeg endnu en besked fra Steen med en advarsel … Advarslen er dobbelt så lang som den forrige besked og er i det store og hele en gentagelse uden stillingstagen til min indsigelse.

Irriteret over den barnlige opførsel siger jeg til ham at jeg ikke gider tage stilling til det han siger og at han kan lære at tale ordentligt ellers bliver han blokeret, jeg fremfører min kritik af gruppen og påpeger at jeg faktisk rettede ind da jeg blev bedt om det og påpeger desuden at jeg ikke mener han er kompetent til at være admin hvis ikke han selv kan se det.

Responsen herpå er en udsmidning af gruppen, samt blokering fra Steen’s side … det vil sige at hr Steen er både den udøvende og den dømmende magt i denne sag, og der er absolut ingen interesse i min side af sagen. Så jeg kan altså kun konkludere at Alternativtet er en udemokratisk og totalitær organisation og jeg er glad for at jeg aldrig nåede at få mig meldt ind, og jeg er utroligt ked af at jeg skrev under på at de skulle have lov at stille op til folketinget.

Navnet Steen Billman er ikke censureret, her i landet har vi ytringsfrihed med ansvar for domstolene. Det betyder at når Steen Billman debattere på internettet så er han godt klar over at hans bidrag vil stå til evigt skue på nettet, og dermed også at det kan blive omtalt og citeret andetsteds. Akademikertypen derimod virker ikke til at forstå det medie hun bevæger sig på, og jeg er derfor i tvivl om hun er klar over konsekvenserne af sine udtallelser og derfor har jeg valgt at beskytte hende ved ikke at nævne hendes navn.

Dette indlæg er udtryk for egne holdninger basseret på mine oplevelser … sandheden som jeg ser den.