Kønsdiskrimination i Gellerupbadet

Dem af jer der følger min personlige blog vil vide at jeg idag var udsat for et sexistisk overgreb i form af bortvisning fra Gellerupbadet på grund af mit køn idag, en rigtig ubehagelig og krænkende oplevelse. Resultatet heraf blev følgende brev som jeg d.d. har sendt til flere forskellige politikere, det lokale byråd, en række journalister, avisredaktioner og et par udvalgte foreninger der kæmper for mænds rettigheder.

Jeg håber virkelig der er nogen der tager den videre, det kan simpelthen ikke passe at vi ikke kan kæmpe for lige rettigheder for kvinder uden at det skal foregå ved at dunke mænd oven i hovedet istedet.

Kære Byrådsmedlemmer, Politikere, Journalister og Foreninger

Mit navn er Mikkel Mikjær Christensen, jeg er 31 år gammel, overvægtig, iværksætter og hvid mand. Jeg nævner, at jeg er mand, ikke fordi det gør mig bedre eller dårligere end jer andre, men slet og ret fordi det faktum, at jeg er af hankøn er blevet brugt til at diskriminere imod mig. I kan læse hele historien her:

Kønsdiskrimination og Sexisme i Gellerupbadet

Jeg svømmer rigtig meget netop, fordi jeg er meget overvægtig og er nødt til at motionere, så jeg kommer i mange svømmehaller landet over – men aldrig har jeg oplevet noget så galt som dette. Jeg mener, at det er et meget uheldigt signal at sende, og jeg føler, at vi har så travlt med at beskytte kvinderne, at det nu går ud over mændende.

Min mor er rødstrømpe, og jeg er vokset op med, at “mænd er nogle svin” bliver sagt med et glimt i øjet, og jeg har enormt stor respekt for ALLE mennesker, kvinder, mænd, hvide, sorte, gule, tykke og tynde … Lighed er vigtigt for mig, forstået på den måde, at de egenskaber, vi er født med, ikke må bruges til at lægge kunstige hindringer i vejen for os. Det er selvfølgelig fair nok, at jeg som en mand på 180kg ikke bliver udtaget til landsholdet på samme måde som en person, der ikke kan kende forskel på et 2-tal og et kvadratrodstegn ikke bliver ingeniør. Det er ikke dén slags ulighed, jeg opponerer imod.

Jeg mener ikke, at det er i orden at lukke svømmehallen for et køn i en bestemt tidsperiode, uanset om det er kvinder eller mænd, indvandrere eller nudister. Jeg mener _slet_ ikke det er i orden, at man nægter mig et brusebad i omklædningsrummet, bare fordi der er kvinder i fællesrummet. Hvad er de bange for? At jeg ser på deres letpåklædte kroppe igennem muren med mit røntgensyn?

Come on …

Jeg har sendt denne mail til jer, fordi jeg mener, at der bør gøres noget. Det er simpelthen ved at løbe af sporet. Vi kan godt kæmpe for lige rettigheder for kvinder, uden at det skal gå ud over mændene. I modsat fald risikere vi blot, at flere mænd begynder at modsætte sig. Lige rettigheder til alle, ikke kun til kvinder!

Mvh
Mikkel Mikjær Christensen
Iværksætter

ps. I er velkommen til at kontakte mig for evt. uddybning, skriv først en mail, så kan vi aftale evt. telefonisk kontakt bagefter.