Græsfodret kvæg og oksekøder vinder frem i Danmark

10419406_4902777103665_4618060335040539129_nDa jeg begyndte at interessere mig for kost var det nærmest umuligt at finde græsfodret kød i Danmark, men jeg ser det flere og flere steder nu.

Jelling Naturkød, som jeg tidligere har gjort opmærksom på er folkene bag ikke de skarpeste knive i skuffen … men så er det jo heldigt at der ikke kræves en Einstein for at importere, opskære og distribuere død ko. Her sælges lækkert græsfodret oksekød på postordre til private.

Hjortkaer Græsfodret Kvæg, jeg har ikke handlet med men de vil også kun sælge i så store portioner at det ikke er interesant for mig – jeg har én gang parteret en kvart ko selv … det gør jeg aldrig igen(Jeg mindes stadig mareridtet med kød fra Hornsherred Hereford). Men hvis du har fryseren og evnerne til det … så slå dig da løs.

Nordgåden sælger græsfodret Skots Højlandskvæg, men de sælger også i portioner af 20kg og det ser yderst hærderligt ud, men jeg har ikke været her … men de promoverer græsfodret kvæg … så helt skidt kan det ikke være.

Kildegårdens kvæg får primært en græs-baseret diæt, grunden til at jeg tager dem med alligevel er at de er godt bredt ud i landet med forhandlere godt spredt ud over landet. Jeg har købt Kildegården i både Vest- og Østjylland og i hovedstaden.

Økologisk Landsforening kører et projekt der hedder Økologiske Jersey Graskalve, der er ikke så meget andet at sige udover at vi nu har fået endnu en dansk kilde på at græsfodret kød indeholder flere omega-3 fedtsyrer.

Til sidst vil jeg nævne at jeg har fundet græsfodret lam i både Rema, Irma og Bilka … og det smager fantastisk, regner snart med at der kommer lidt opskrifter på bloggen.