Ingredienser:
- 1 hvidkålshoved
- 4-5 løg (gerne blandet alm. og rødløg)
- 2 dåser tomat purre (120g)
- 1 spiseskefuld paprika
- 2 spiseskefuld løgpulver
- 2 spiseskefuld flagesalt
- 20 pølser (leftovers)
- 1/2L fløde
- 2 svineboulionterninger
- 150g smør
Opskrift:
- Skær pølserne i 1cm stykker og steg dem i smør til de er sprøde, sat dem til side.
- Skør kål i små stykker, fjern stokken.
- Skær løg i store stykker.
- Kom det hele i en gryde med det smeltede smør lad det stege til kålen er mør men stadig med lidt bid i.
- Hæld så fløden i og lad det simre en 5 minutters tid.
- Hæld så de to dåser tomatpurre i og drys boulionterningerne udover.
- Tilsæt papira og løgpulver, lad det simre i 5 minutter og smag herefter til med salt, samt evt. en boulionterning mere.
- Når smagen på kålen er på plads hælder du de sprødstegte pølsestumper i og lader det hele simre et par minutter.