Low Carb Pizza … Finally :D

Screen Shot 2014-01-02 at 3.44.37

Jeg har længe prøvet at skabe en pizzabund der føltes og smagte som rigtig pizza, det er vigtigt at man kan spise det med fingrene og dermed at konsistensen er på plads. Jeg har prøvet mange forskellige kombinationer, først i mikro/kombi ovn … og helt ærligt, det dur ikke 🙂 Derimod har jeg lavet den her bund i en varmluftsovn med grill, jeg havde ikke købt ind til at lave fyld … jeg ville ikke risikere at stå med en masse toppings og ingen bund, men da bunden så ud til at lykkedes improviserede jeg og fandt en pakke frikadeller i køleskabet, og så fik jeg pizza til aftensmad – helt uden dårlig samvittighed 🙂

Jeg forsøgte først at blancere brokolien, det gav mig en mere mudret masse – men samtidig også en mere “mushy” og “skrøbelig bund, derudover krymper volumen på blomkålet betragteligt af det.

Du skal bruge:

  • 2 krus med revet blomkål (jeg brugte foodprocessor og pillede stilkene fra)
  • 1 krus med revet ost, chedar og mozzarella (ca. 100g)
  • 3 små æg
  • salt, peber, timian og oregano
  • en dåse tomat pure
  • Toppings (jeg brugte 10 mini frikadeller og det sidste af posen med ost, ca. 50g)

Kør blomkålet på foodprocessoren og blandt det sammen med ost’en, kryderierne og æggene til det bliver en klæbrig masse der kan holde sig sammen på sig selv, ikke helt som dej men tæt på. Læg et stykke bagepapir og form det til en tynd (3-6mm) cirkel, læg det i en varmluftovn der er forvarmet til 175grader i 20 minutter, det er vigtigt at grillen er tændt. Der er til 3 små pizzaer i ovenstående portion, en pizza passer cirka til et måltid.

Tag pladen ud og smør tomatpure på og læg toppings på, og giv den herefter 10min mere i ovnen. Lad pizza’erne køe 4-5 minutter under et viskestykke inden det serveres.

Det smager fantastisk, og lad mig prøve at lege lidt med toppings også … f.eks. skal jeg prøve og lave den med bacon, champignon, oliven og løg. Jeg har spist den ene pizza. Den anden, den jeg tog billedet af, ryger i køleskabet til morgenmad. Jeg er meget spændt på hvordan den smager kold. Det kunne ende med at blive life-safer til madpakken 🙂