Jeg har ikke turdet forsøge mig med kerne-brød i min kombiovn endnu … mest fordi alt plejer at gå galt i den, men her hvor Rema havde det på tilbud forsøgte jeg mig nu alligevel, og det gik over alt forventning.
Først satte jeg ovnen på 180g i 10 min og lod den køre tom i 10 minutter, så tog jeg en skål og smed 5 æg, 2 teskefulde salt, 1dl olivenolie og så kerne-blandingen, rørte godt rundt … tog en smurt form og hældte det over i. Da ovnen havde kørt de 10 min satte jeg den ned på 160g og gav brøden 1 time.
Så satte jeg mig ind foran min computer og surftede lidt rundt i en time, da maskinen bippede gik jeg ud og tog den ud, lod den stå i 10 minutter og vendte formen om … og brødet kom ud fuldstændig uden problemer (hvis du er vandt til at bage normalt er du jo vandt til at brød hæver … det gør det her ikke) og den første skive smagte virkelig himelsk.
Nu vil jeg ud og købe mig en ost så jeg kan få mig en ostemad 😀
Er virkelig positivt overasket.
ps. Har ikke testet blodsukker påvirkningen af brødet endnu.
LAV DET SELV:
Hvis ikke du kan finde blandingen i REMA så består den af:
- 20%, 100g, solsikkekerner
- 20%, 100g, hørfrø
- 20%, 100g, græskarkerner
- 20%, 100g, sesamfrø
- 10%, 50g, mandler
- 10%, 50g, hasselnødder
og så kan man jo blande den selv 🙂
Ovenstående portion er fundet hos OSUMA.DK og de er alle økologiske og det vil koste 136kr … og der er til 3 brødblandinger. Happy hunting 🙂