Skærmbillede 2013-09-16 kl. 00.38.39

  • En halv pose frossen brokolibuketter (400g)
  • En hel pose frosne snittede løg (200g)
  • En hel pakke bacon i tern (200g)
  • 50g smør
  • 0-2 fed hvidløg (3 er uspiseligt, 2 er _meget_ stærkt … go figure)
  • Urtesalt

Der er til 1-2 personer.

Læg brokolien i en skål med et stykke vitawrap over og put den i mikroovnen i 6-8 minutter, eller til de er tøet op og godt møre. Du skal nemt kunne stikke en gaffel og brokolien skal selv falde af gaflen igen.

Mens brokolien kører i mikroovnen lægger du bacon på en forvarmet pande på fuld blus, steg baconen til den er sprød og tilset herefter de 200g snittede løg.

Når brokolien er færdig skal vandet hældes fra, så tilsætter du hvidløg, skær smøret i 4 stykker og blend det hele sammen med stavblænderen til det har en let skummet konsistens.

Smag det til med salt, hver forsigtig du kommer nemt til at give det for meget – der skal forholdsvis mindre salt i end i den tilsvarende ret med kartofler.

Server det med det samme, dampende varmt – det smager ikke godt gen-opvarmet så lav ikke mere end du kan spise 🙂