Kære “Paleo Danmark” på Facebook

Jeg har nu været medlem af jeres gruppe i små 48 timer, og jeg var allerede begyndt at syntes om stedet. Der var fedt at læse spændende opskrifter og hjælpe folk der havde spørgsmål, men jeg er hacker af natur. Det betyder at jeg prøver ting, jeg tester ting og er generelt skeptisk. Det betyder at jeg ikke omfavner palæo-livsstilen som en helhed men pt. har jeg adopteret elementer fra den,  jeg syntes det er en fed ting og jeg har fuld respekt for de mennesker der kan køre det helt ud. Ligesom jeg har respekt for de mennesker der kører vegan eller raw helt ud. Jeg har vildt meget respekt for folk der tager ansvaret for eget liv og helbred, ligesom jeg selv har gjort.

Min interesse for Palæo er altså legitim, og jeg følger store dele af diæten selv og jeg tror 100% på den. Men ifølge jeres høvding Malene Skoller, er stedet kun for folk der har hengivet sig 100% til Palæo religionen og det er forbudt at tale kritisk om Palæo (ikke at jeg har gjort , eller har tænkt mig at gøre det) og det er forbudt at diskutere / dele opskrifter der ikke er 100% Palæo (som f.eks. når Joyce Boysen beder om en opskrift på milkshake, og jeg svarer) og kotumen er så at man åbenbart følger høvdingens befaling til mindste ord eller bliver smidt ud.

Men som tidligere nævnt så er jeg et tænkende menneske, jeg mener den vigtigste evne vi har fået som mennesker er evnen til at sætte spørgsmål ved de ting vi plejer at gøre, og finde nye og smarte måder at løse trivielle problemer på. Hvis vi i gruppen kun må diskutere det arbejde Loren Cordian har lagt i den bog han udgav i 1993 så er der lukket for udvikling, og det er én ting jeg bare ikke kan acceptere.

Dernæst er jeg modstander af censur, og finder mig ikke i den behandling jeg blev udsat for. Jeg kan skide godt lide jer, men jeg bryder mig ikke om høvdingen. Så farvel og tak for kaffe, vi mødes måske i et andet forum engang under lidt friere rammer end dette.