Jeg fandt en opskrift på nettet, modificerede den lidt, prøvede den, modificerede igen, prøvede den – løb tør for bagepapir, modificerede og prøvede igen, og nu er jeg kommet frem til noget der virker. Jeg brugte sølvpapir fordi jeg ikke havde bagepapir, det gjorde det pænt svært at få kiksene af da de var færdige, så der skal bagepapir til 🙂

  • 150g mandler
  • 2 gr himalaya salt (havsalt, urtesalt, alt andet end bordsalt går an)
  • 1-2 æggevider (jeg brugte et bærger pastauriseret æggehvide som svarer til 1.5 æg)

Først tager du mandlerne og blender dem til de får melkonsistens, det er svært og de har tendens til at klumpe, så hav tålmodighed. Til sidst sad jeg med en gaffel for at få de sidste klumper væk, tilsætter du salten. Jeg brugte en vægt, men hvis du tør kan du godt bare bruge en kværn. Rør godt rundt så saltet er fordel og tilsæt så æggeviden og rør det forsigtet sammen til du får en stor klumpet masse der mest af alt minder om modelervoks.

Læg et stykke bagepapir (på størrelse med en hel ovn-plade) på køkkenbordet og hæld dejen ud på papiret, læg et stykke vitawrap over og rul dejen så tynd som muligt (jeg brugte en flaske fra min soda-stream … andre mere erfarne bagere har måske en kagerulle) sørg for at dejen fylder et pænt kvadratisk område og er så tynd som mulig. Pil vitawrap af og skær dejen i firkanter (eller brug brunkage-forme eller hvad du nu har af sjove ønsker til form på dine kiks) og sæt det herefter i forvarmet varmluftsovn ved 175 grader i 20 minutter.

De skal køle af et par minutter for at være nemmest at få af papir.

Smager skønt bare med smør, min favorit er dog med brie 🙂

Velbekomme.

ps. De skal opbevares i en lufttæt beholder, ovenstående opskrift giver ca. så mange kiks: (tror jeg har spist 4)