Ingredienser:

  • 600g svinemørbrad
  • 1 (limfjords)porter
  • 1 porre
  • 5 løg
  • 5 gullerødder
  • 3 hønseboulionterninger
  • 1/2 teskefuld flagesalt

Svinemørbraden skæres i skiver, krydres med salt og peber og vendes i mel, brunes i olivenolie i bunden af gryden.

Når kødet har fået en pæn brun farve hælder du det meste af porteren i (der skal lige være til en slurk eller to til kokken også!) derefter de snittede grøntsager og boulionteningerne.

Jeg tror alt i alt det fik cirka to timer, efter cirka en time kom jeg 6-700ml vand i fordi alt væden var kogt fra, men jeg ønskede stadig længere simretid pga. kødets mørhed.

Smagen var fantastisk og kødet faldt fra hinanden præcis som jeg kan lide det, til næste gang vil jeg forsøge mig mindre (ingen) mel og tomatpuré til at jævne med istedet, evt. lidt paprika kunne også pynte lidt.