13096269_10209490841246529_8808777568807573305_nTil 6 æg:

  • 500 g hakket oksekød, 12%
  • 6 mellem-store danske landæg
  • 3 pakker af den tykke bacon fra Tullip (4×6 stykker)
  • Sennep og Salatmayonnaise til dressing
  • 2 store zip-lock poser fra IKEA

Forvarm ovnen til 175 grader med varmluft og grill.

Kog æggende i spilkogende vand i 6 minutter, tag dem derefter af og hæld vandet fra, og hæld herefter koldt vand fra hanen over æggene til de er helt dækket af kold vand og lad dem ligge et par minutter og pil dem herefter.

Læg 1/6 af farsen på den ene pose, og læg den anden ovenpå. Rul farsen ud i et stort firkantet stykke der er 1/3 cm tyk og åben en pakke bacon så den ligger klar, herefter tager du den øverse zip-lock pose af og lægger ægget ovenpå farsen og ruller farsen op omkring ægget. Sørg for at have våde fingre og form så forsigtigt farsen omkring ægget, når hele ægget er dækket bruger du 4 stykker bacon til at pakke ægget helt ind. Læg dem på den aflange side og sørg for at forskyde samlingen lidt hvergang så alle enderne ikke sider samme sted.
13062335_10209490613880845_823216683429641375_n
Herefter skulle du gerne ende med noget der minder om det på billedet her til venstre, læg dem på en rist i ovnen så fedtet kan dryppe fra, læg evt. en bageplade med et stykke papir under til at fange fedtet så det ikke sviner for meget i ovnen.

Giv æggene ca. 25 minutter i ovnen.

Dressingen laver du med ca. lige dele mayonnaise og en god sennep, og den kan du selvfølgelig selv justere, stærk sennep = lidt mayo og omvendt.

Jeg skal nok lave nogle lækre billeder med en fin anretning på et senere tidspunkt, ligesom jeg vil eksperimentere med at ryge dem på grillen 🙂